1. Ta strona korzysta z ciasteczek. Korzystaniem ze strony zgadzasz się na zapisywanie ciasteczek przez nas. Zapoznaj się z resztą.

Przedstawiamy Ciekawe Kapele :)

Dyskusja w 'muzyka, koncerty, teatr' rozpoczęta przez użytkownika alagor, 8 Wrzesień 2008.

  1. Judaskiss

    Judaskiss
    Member
    Użytkownik

    Dołączył:
    26 Lipiec 2009
    Wiadomości:
    64
    W giełdzie:
    0
    Gatunek:
    heavy metal/trash metal

    Nazwa:
    Anthrax

    Bio:
    Amerykański zespół założony w Nowym Jorku w 1981 roku. W co najmniej takim samym stopniu jak Metallica, Megadeth i Slayer przyczynił się do rozwoju tego i innych podgatunków muzyki heavymetalowej.
    Pierwszy skład grupy, której muzykę cechowały bardzo wyraźne wpływy hardcore punka tworzyli: John Connely (śpiew), Scott Ian (gitara), Dan Lilker (gitara), Paul Kahn (bas) i Dave Weiss (perkusja). W roku 1983 powstał materiał demo, a wkrótce potem pierwszy singiel „Soldiers Of Metal”. Niedługo potem zespół zasilił Dan Spitz (ex-Overkill), a Dan Lilker zamieił gitarę na bas. Debiutancką płytę „Fistful of Metal”(1984) Anthrax nagrał dla Megaforce Records już z nowymi muzykami: wokalistą Neilem Turbinem i perkusistą Charliem Benante. Wkrótce potem grupa odbyła wspólną trasę m.in. u boku Metalliki.

    Dysko:
    Fistful of Metal 1984
    Spreading the Disease 1985
    Among the Living 1987
    State of Euphoria 1988
    Persistence of Time 1990
    Sound of White Noise 1993
    Stomp 442 1995
    Volume 8: The Threat Is Real 1998
    We've Come for You All 2003


    [YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=cMzWeV4Xf9A[/YOUTUBE]
     
  2. Sponsor

     
  3. Judaskiss

    Judaskiss
    Member
    Użytkownik

    Dołączył:
    26 Lipiec 2009
    Wiadomości:
    64
    W giełdzie:
    0
    Gatunek:
    alternative rock

    Nazwa:
    The Strooks

    Bio:
    Ich pierwsze utwory zaczęły powstawać w 1998 roku. Na samym początku zespół, jeszcze niezbyt dopracowany, składał się tylko z Juliana (wokal), Nicka (gitara prowadząca) i Fabrizia (perkusja). Dopiero po dojściu do tej grupki Alberta (gitara rytmiczna) i Nikolaia (bas) rozpoczęły się prawdziwe próby i plany założenia solidnego zespołu. Początkowo nosili nazwę "De Niros", ale nie spotkało się to ze zbyt dużym entuzjazmem, więc po rozmyślaniu nad czymś innym powstało "The Strokes".
    Młody wówczas zespół odnalazł "łowca talentów" Ryan Gentles podczas ich występu w nowojorskim klubie Mercury Lounge w 2000 roku. Zachwycił się ich utworami demo, następnie polecił ich szefowi wytwórni Rough Trade, który od razu zaangażował zespół do wydania pierwszego EP.

    Skład:
    *Julian Casablancas – śpiew, autor tekstów
    *Albert Hammond, Jr. – gitara
    *Nick Valensi – gitara
    *Fabrizio Moretti – perkusja
    *Nikolai Fraiture – gitara basowa


    Dysko:
    Is This It 2001
    Room on Fire 2003
    First Impressions of Earth 2006


    [YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=V9z6wADZebY[/YOUTUBE]
     
  4. bandzior68

    bandzior68
    New Member
    Użytkownik

    Dołączył:
    21 Maj 2009
    Wiadomości:
    5
    W giełdzie:
    0
    gatunek: rubik metal ;)

    nazwa: POWERWOLF (pewnie większość zna ale skoro co niektórzy dają behemota, vadera czy Huntera...)

    zainteresowanych odsyłam na wikipedie oraz na Youtube.. Wspomnę jedynie, że chłopaki odwalają kabaret - i choć to nieźle pokręceni jajcarze, muzycznie prezentują się świetnie :D

    oto kilka przykładów "klaszczacego metalu":

    Werewolves Of Armenia



    Catholic In The Morning Satanist At Night



    Saturday Satan



    Behind The Leathermask

     
  5. bandzior68

    bandzior68
    New Member
    Użytkownik

    Dołączył:
    21 Maj 2009
    Wiadomości:
    5
    W giełdzie:
    0
    nazwa bandu: TENACIOUS D

    gatunek: hahahaha - nie powiem... kto oglądał film "TENACIOUS D I KOSTKA PRZEZNACZENIA" ten wie co grają - poza tym google nie bolą ;)

    skład: jack black & kyle gass

    próbki:

    TENACIOUS D - Kickapoo:



    tenacious d - Classico:



    Tenacious D - Beelzeboss (The Final Showdown) <-- fani nirvany, poznajecie? :D



    polecam ten film każdemu fanowi rocka - świetna muzyczna komedia :allah:
     
  6. JoAhN

    JoAhN
    Member
    Użytkownik

    Dołączył:
    11 Listopad 2008
    Wiadomości:
    79
    W giełdzie:
    0
    TGD, Deus Meus, Tomek Kamiński, Magda Anioł czyli muzyka chrześcijańska

    Uwielbiam ją posłuchać i wiele zawdzięczam (Każdemu polecam, kto wie co najleprze)

    Kombi, de mono, Ryszard Rynkowski...
     
  7. bandzior68

    bandzior68
    New Member
    Użytkownik

    Dołączył:
    21 Maj 2009
    Wiadomości:
    5
    W giełdzie:
    0
    zespół VAN CANTO:

    co grają - pytanie powinno brzmieć raczej na czym grają? na perkusji i gębach - to nasi polscy audiofeels w wersji metalowej.. ale co tu dyżo gadać - sami zobaczcie co potrafią zrobić ;)

    Van Canto - Battery (Metallica Cover)



    Van Canto - Fear of the dark (Iron Maiden Cover)



    Van Canto - Wishmaster (Nightwish cover) <---- lepsze niż ogryginał IMO



    Van Canto - Kings of Metal (Manowar Cover)

     
  8. erythnul

    erythnul
    Member
    Użytkownik

    Dołączył:
    24 Maj 2009
    Wiadomości:
    65
    W giełdzie:
    0
    Polecam crust punka i jego agresywniejszych odmian polaczonych z grindcorem, np State of fear :)
    czy czysty crust punk... Hiatus np.
     
  9. gka11

    gka11
    Junior Member
    Użytkownik

    Dołączył:
    3 Marzec 2010
    Wiadomości:
    11
    W giełdzie:
    0
  10. hetman4

    hetman4
    Junior Member
    Użytkownik

    Dołączył:
    31 Sierpień 2007
    Wiadomości:
    19
    W giełdzie:
    0
    Jeff Buckley

    Jeff Buckley (ur. 17 listopada 1966 w Anaheim, Kalifornia; zm. tragicznie 29 maja 1997 w Memphis, Tennessee; utonął w Missisipi), właściwie Jeffrey Scott Buckley, amerykański piosenkarz, multiinstrumentalista (grał na gitarze, gitarze basowej, harmonijce, organach, perkusji, cymbałach, fisharmonii, tablach, sitar) i autor tekstów. Syn Tima Buckleya, również piosenkarza.

    Gatunek: Rock

    Dyskografia:
    Live at Sin-é (1993)
    Grace (1994)
    Live from the Bataclan (1996)
    Sketches for My Sweetheart the Drunk (1998)
    Mystery White Boy (2001)
    Live a L'Olympia (2002)
    Songs to No One 1991-1992 (2002)
    The Grace EPs (2002)
    Live at Sin-é (Legacy Edition) (2003)
    Grace (Legacy Edition) (2004)

    Do posłuchania:

     
  11. grzechoo_oo

    grzechoo_oo
    New Member
    Użytkownik

    Dołączył:
    12 Październik 2008
    Wiadomości:
    7
    W giełdzie:
    0
    Niektórzy się zagalopowali...
    Wymieniacie kapele, których wcale przedstawiać nie trzeba ;p
    Wrzucę coś od siebie.

    Gatunek : Doom metal, Epic doom metal itp.;
    Nazwa : Isole;
    Krótkie info (bo kogo obchodzi biografia ;p) :Muzycznie Isole prezentuje nurt epickiego doom metalu, opierającego się na potężnych riffach i czystym, mocnym śpiewie; pojawiają się pewne naleciałości death i black metalu.
    W tekstach dominuje tematyka smutku, życia i bólu z życiem związanego. (z last.fm)

    Polecam każdemu, kto lubi ambitną, trochę mocniejszą i lekko dołującą muzykę ;)

    [YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=wvsuCziWL_c[/YOUTUBE]
    I jakby się komuś nie ładowało : Isole - Forevermore
     
  12. Monks

    Monks
    New Member
    Użytkownik

    Dołączył:
    7 Grudzień 2007
    Wiadomości:
    9
    W giełdzie:
    0
    Jelonek

    Michał "Jelonek" Jelonek - polski kompozytor, muzyk i skrzypek. Członek zespołów Hunter i Orkiestra Dni Naszych. Były członek kieleckiej grupy Ankh. Jelonek jest współautorem 15 albumów, a na ponad dwudziestu wystąpił gościnnie. Muzyka wykonywana przez niego jest różnorodna, nie ogranicza się do jednego gatunku. Nagrał płyty zawierające muzykę poważną, pop, folk, rock, metal, hard rock. Autor muzyki do reklam, m.in. Funduszu Emerytalnego Skarbiec. Nagrał kinową czołówkę dla filmów BestFilm oraz Monolight, oraz muzykę do filmu Na jelenie Renaty Borowczak.

    Gatunek: art rock


    Dyskografia:


    Jelonek (2007)

    Do posłuchania:

    Lorr [YOUTUBE]<object width="400" height="300"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/h3v0yA2Bw08&hl=pl_PL&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/h3v0yA2Bw08&hl=pl_PL&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="400" height="300"></embed></object>[/YOUTUBE]
    BaRock
    [YOUTUBE]<object width="400" height="300"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/9W0wNQCeowo&hl=pl_PL&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/9W0wNQCeowo&hl=pl_PL&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="400" height="300"></embed></object>[/YOUTUBE]
     
  13. max003

    max003
    Junior Member
    Użytkownik

    Dołączył:
    26 Maj 2007
    Wiadomości:
    18
    W giełdzie:
    0
    Gatunek : Indie-Dance-Punk Rock.;
    Nazwa : 30daysofline;
    Krótkie info : Chłopaki dopiero zaczynają swoją przygodę z tworzeniem muzyki, ale małymi kroczkami się rozwijają. Dostępna jest już debiutancka EP z 3 kawałkami. Polecam, warto sprawdzić, a może komuś akurat przypadnie do gustu. Może mała sugestia z mojej strony, ale warto zwrócić uwagę na chwytliwy moim zdaniem kawałek "Bezbłędny dotyk, pocałunek".

    Więcej :
    http://www.myspace.com/30daysofline
    Darmowe EP
     
  14. Abitam

    Abitam
    New Member
    Użytkownik

    Dołączył:
    18 Kwiecień 2010
    Wiadomości:
    5
    W giełdzie:
    0
    > The Prodigy - Ich muzyka składa się z rozmaitych stylów, począwszy od rave we wczesnych latach 90., po dance, big beat i industrial z elementami punkowego wokalu w późniejszych latach.

    Wszystko zaczęło się około 1989 r., kiedy do Wielkiej Brytanii zawitała moda na muzykę rave. Liam Howlett został zatrudniony jako DJ w klubie Barn w mieście Rayne, gdzie zapamiętale montował własne przeróbki rozmaitych utworów techno, a głównie takich jego odmian jak minimal i detroit. Stojąc za konsoletą Liam poznał Leeroya, który przychodził do Barn tańczyć. W niedługim czasie na scenie, a raczej na parkiecie klubu pojawił się Keith Flint, który również przychodził do Barn się bawić. Liam zdobył spore doświadczenie w grupie Cut 2 Kill, w której występował jako drugi DJ.

    Po konflikcie, jaki pojawił się w grupie Liam odszedł i postanowił, iż spróbuje swoich sił solo. W krótkim czasie nagrał swoją pierwszą kasetę demo, którą zaprezentował Leeroyowi i Keithowi. Obaj oszaleli na jej punkcie i zaproponowali Liamowi wspólne występy: Liam jako muzyk a Keith i Leeroy jako tancerze. Liam przystał na tę propozycję i tak zrodziło się The Prodigy. Pierwszym menedżerem zespołu został Ziggy, znajomy Liama. To właśnie on zaproponował, że do grupy powinien dołączyć MC. Pomysł uzyskał ogólną aprobatę. Ziggy uruchomił więc swoje kontakty i znalazł Keitha Palmera, lepiej znanego jako Maxim Reality. Pierwsze występy z Maximem nie były najlepsze – stał z tyłu sceny i co jakiś czas "wrzucał" parę wersów. Potem jednak doszło do przełomu, a Maxim stał się pełnoprawnym członkiem grupy. Przez jakiś czas występowała z nimi jeszcze dziewczyna, Sharky, ale zrezygnowała uznając, że woli odwiedzać kluby i tańczyć rave. Grupa wystąpiła po raz pierwszy w Boże Narodzenie 1990 roku w londyńskim klubie The Labyrinth, a w styczniu 1991 w Wielkiej Brytanii ukazał się ich pierwszy singel "What Evil Lurks". Dopiero jednak drugi singiel "Charly" spowodował, że zespół stał się znany na brytyjskiej scenie rave.

    Pierwszym albumem grupy był wydany 28 września 1992 roku Experience, utrzymany w klimacie rave. Zajął on 12. miejsce na liście najlepiej sprzedających się albumów w Wielkiej Brytanii. Międzynarodową sławę przyniósł im drugi album Music for the Jilted Generation wydany w 1994 roku, promowany m.in. przez singiel "No Good (Start the Dance)". Album ten był inspirowany m.in. sprzeciwem wobec wprowadzonych wówczas w Wielkiej Brytanii ustaw de facto kryminalizujacych imprezy rave.

    Największy sukces komercyjny odniósł trzeci album The Fat of the Land (1997), z hitami "Firestarter", "Breathe" i kontrowersyjnym "Smack My Bitch Up". Później na kilka lat zespół wycofał się ze sceny muzycznej. W 1999 Liam Howlett wydał didżejski album The Dirtchamber Sessions Volume One, solowych występów próbowali też inni członkowie zespołu, jednak bez większych sukcesów. W 2000 zespół opuścił Leeroy Thornhill.

    W 2002 The Prodigy wydali singiel "Baby's Got a Temper", za którym jednak nie poszło wydanie nowego albumu. Dopiero w 2004 roku ukazał się album Always Outnumbered, Never Outgunned, który jednak nie zyskał większej popularności. Rok później zespół wydał swoje największe przeboje na płycie Their Law: The Singles 1990-2005.

    23 lutego 2009 grupa wydała nowy album zatytułowany Invaders Must Die



    Dyskografia :

    1992 - The Prodigy Experience
    1994 - Music for the Jilted Generation
    1997 - The Fat of the Land
    2004 - Always Outnumbered, Never Outgunned
    2009 - Invaders Must Die


    http://theprodigy.com/
     
  15. Judaskiss

    Judaskiss
    Member
    Użytkownik

    Dołączył:
    26 Lipiec 2009
    Wiadomości:
    64
    W giełdzie:
    0
    Gatunek:
    blues rock

    Nazwa:
    Breakout

    Bio:
    Breakout – polski zespół bluesrockowy, założony 1 lutego 1968 roku w Rzeszowie (rozwiązany w 1982).
    Ostatni skład:
    *Mira Kubasińska
    *Tadeusz Nalepa
    *Bogdan Lewandowski
    *Andrzej Tylec
    *Zbigniew Wypych

    Dysko:
    *Na drugim brzegu tęczy (1969)
    *70a (1970)
    *Blues (1971)
    *Mira (1971)
    *Karate (1972)
    *Ogień (1973, nagrany jako Mira Kubasińska i zespół Breakout)
    *Kamienie (1974)
    *NOL (Niezidentyfikowany Obiekt Latający) (1975)
    *ZOL (Zidentyfikowany Obiekt Latający) (1979)
    *Żagiel Ziemi (1980)
     
  16. passacaglia

    passacaglia
    Junior Member
    Użytkownik

    Dołączył:
    16 Maj 2010
    Wiadomości:
    10
    W giełdzie:
    0
  17. larsu

    larsu
    New Member
    Użytkownik

    Dołączył:
    14 Listopad 2007
    Wiadomości:
    9
    W giełdzie:
    0
    to i ja dorzucę od siebie : )

    Gatunek : Melodic/Death/modern metal


    Formed in Copenhagen, Denmark The Interbeing delivers a captivating combination of cynical Scandinavian metal and Industrial in which dark electronic elements merge with heavy riffs and dynamic vocals. Together with the atmospheric and melodic features a potent compound is created just below the surface and rises from immersion.

    Dyskografia: Perceptual Confusion [EP]

     
  18. Amavett

    Amavett
    New Member
    Użytkownik

    Dołączył:
    4 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    7
    W giełdzie:
    0
  19. Jendrek9

    Jendrek9
    Junior Member
    Użytkownik

    Dołączył:
    19 Czerwiec 2006
    Wiadomości:
    19
    W giełdzie:
    0
  20. soft4

    soft4
    Member
    Użytkownik

    Dołączył:
    20 Lipiec 2009
    Wiadomości:
    85
    W giełdzie:
    0
  21. fenmc

    fenmc
    New Member
    Użytkownik

    Dołączył:
    20 Luty 2007
    Wiadomości:
    3
    W giełdzie:
    0
    hmmmm a takie bity?? mysle ze brakuje paru sampli i bedzie GIT. obczajcie te >
     

REGULAMIN FORUM REGULAMIN DZIAŁU KRYTYKA I RECENZJE REGULAMIN PODFORUM MUZYKA, KONCERTY, TEATR

Poleć tę stronę