1. Ta strona korzysta z ciasteczek. Korzystaniem ze strony zgadzasz się na zapisywanie ciasteczek przez nas. Zapoznaj się z resztą.

Przedstawiamy Ciekawe Kapele :)

Dyskusja w 'muzyka, koncerty, teatr' rozpoczęta przez użytkownika alagor, 8 Wrzesień 2008.

  1. Tauturk

    Tauturk
    New Member
    Użytkownik

    Dołączył:
    27 Lipiec 2011
    Wiadomości:
    1
    W giełdzie:
    0
  2. Sponsor

     
  3. kwarc87

    kwarc87
    New Member
    Użytkownik

    Dołączył:
    12 Maj 2009
    Wiadomości:
    6
    W giełdzie:
    0
    Camel - jeden z najbardziej znakomitych, choć niestety także najbardziej niedocenionych kapel progresywnych w historii gatunku. Godne polecenia są zwłaszcza albumy: Mirage, The Snow Goose, Stationary Traveller, Harbour Of Tears.

    Gong - zespół z nurtu space rocka, łączący również jazz z psychodelią. Godne polecenia są wszystkie albumy z cyklu Radio Gnome Invisible

    Collage - polski zespół prog rockowy, perełka na rodzimym rynku. Płyty Baśnie i Moonshine trzeba znać!

    Więcej informacji o zespołach na stronie: http://www.progressive-bolt.pl
     
  4. klrp

    klrp
    New Member
    Użytkownik

    Dołączył:
    21 Styczeń 2011
    Wiadomości:
    1
    W giełdzie:
    0
    Gatunek muzyczny: Oi!/Punk

    Nazwa kapeli: The Analogs

    Bio: polska grupa grająca punk. Powstała w Szczecinie w 1995 roku. Zespół uważany jest za prekursorów muzyki street punk w Polsce i do dzisiaj plasuje się w czołówce sceny. Zespół zyskał popularność dzięki celnym i unikatowym tekstom Pawła Czekały. Jego członkowie nie kryją swoich antyfaszystowskich przekonań.

    Dyskografia:
    - Oi! Młodzież (1996)
    - Street Punk Rulez! (1998)
    - Hlaskover Rock (2000)
    - Blask Szminki (2001)
    - Trucizna (2002)
    - Kroniki Policyjne (2004)
    - Talent Zero (2005)
    - Najlepsze z najgorszych (2005)
    - Poza prawem (2006)
    - Miejskie opowieści (2008)
    - Taniec Cieni (2010)
    - S.O.S. (2010)

    Video: http://www.youtube.com/watch?v=yY_TjjmIido
     
  5. wolfisko

    wolfisko
    New Member
    Użytkownik

    Dołączył:
    31 Lipiec 2011
    Wiadomości:
    7
    W giełdzie:
    0
    Gatuenk: Experimental Rock, Heavy Metal, Alternative Metal, Indie Rock

    Nazwa kapeli: Boris

    Bio: Japońska, kultowa już kapela powstała 1992, która z płyty na płytę zmienia swój styl. Generalnie jest to ciężka gitarowa muzyka, oscylująca od noise'owych przestrzennych i długich kompozycji, po krótkie, wręcz punkowe kawałki.

    Dyskografia: 1996 Absolutego
    1998 Amplifier Worship
    2000 Flood
    2001 Absolutego – Special Low Frequency Version
    2002 Heavy Rocks
    2003 Akuma no Uta
    2003 Feedbacker
    2004 The Thing Which Solomon Overlooked
    2005 Dronevil
    2005 Soundtrack to the Film "Mabuta no Ura"
    2005 Pink (Diwphalanx, 2006 – Southern Lord Records)
    2006 The Thing Which Solomon Overlooked Vol. 2
    2006 The Thing Which Solomon Overlooked Vol. 3
    2006 Vein
    2008 Smile
    2011 New Album
    2011 Heavy Rocks
    2011 Attention Please

    Video:
     
  6. krieg81

    krieg81
    New Member
    Użytkownik

    Dołączył:
    18 Sierpień 2007
    Wiadomości:
    1
    W giełdzie:
    0
  7. szekla

    szekla
    New Member
    Użytkownik

    Dołączył:
    21 Luty 2008
    Wiadomości:
    1
    W giełdzie:
    0
  8. FenrisX62

    FenrisX62
    Junior Member
    Użytkownik

    Dołączył:
    28 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    15
    W giełdzie:
    0
    Gatunek: Punk Rock / Melodic Hardcore
    Nazwa: Rise Against

    Bio:
    Zespół powstał w Chicago , w roku 1999
    Obecny skład zespołu:

    Tim McIlrath - śpiew, gitara rytmiczna (od 1999)
    Joe Principe - gitara basowa, śpiew (od 1999)
    Brandon Barnes - perkusja (od 2000)
    Zach Blair - gitara prowadząca, śpiew (od 2007)

    Albumy :
    Transistor Revolt (Demo) (2000)
    The Unraveling (2001)
    Revolutions Per Minute (2003)
    Siren Song of the Counter Culture (2004)
    The Sufferer and the Witness (2006)
    This Is Noise EP (2008)
    Appeal To Reason (2008)
    Rise Against EP (2009)
    Endgame (2011)
     
  9. FenrisX62

    FenrisX62
    Junior Member
    Użytkownik

    Dołączył:
    28 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    15
    W giełdzie:
    0
    Emo Rock / Melodic Hardcore
    Nazwa : My Chemical Romance
    Skład :

    Gerard Way – wokal, teksty utworów
    Ray Toro – gitara prowadząca, wokal
    Frank Iero – gitara, wokal
    Mikey Way - gitara basowa


    Albumy :
    I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love
    Three Cheers for Sweet Revenge
    The Black Parade
    Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys
     
  10. bandOssa

    bandOssa
    New Member
    Użytkownik

    Dołączył:
    18 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    1
    W giełdzie:
    0
    Zespół Ossa pochodzi z Dąbrowy Górniczej. Powstał z inicjatywy Marty Gierat-Ossak i Marka Ossak, dla których muzyka to pasja. Na początku był to domowy, akustyczny projekt, ale po pewnym czasie do zespołu dołączył Damian Machnik - perkusista a także współwłaściciel studia nagrań Green Farm Studio (miejsca prób i nagrań zespołu). Po paru miesiącach do zespołu dołączył „stary” znajomy z innych projektów muzycznych – Aleksander Juszczyk - basista. W takim składzie Ossa nagrała pierwsze pięcioutworowe demo. Realizatorem nagrań został Arkadiusz Kaczorek z Green Farm Studio, który pomaga zespołowi jako klawiszowiec.

    Pod koniec 2009 roku zespół wydał demo tym samym rozpoczynając działalność koncertową. Muzykę, którą grają określają jako rock, dbając przy tym o ładne melodie i ciekawe teksty. Muzycy starają się aby ich muzyka była filarami dla pięknego i zmysłowego głosu Marty, żeby wszystkie dźwięki się uzupełniały tworząc jedną całość, która pozostaje w umysłach i sercach słuchaczy na dłuższy czas…

    Zespół na swoim koncie ma takie sukcesy jak: II miejsce na Festiwalu Góra Rocka 2010, I miejsce w konkursie młodzieżowych zespołów rockowych Gwiazdy 2010 w Piekarach Śląskich, półfinał KOZ ALL MUSIC FESTIWAL w Kędzierzynie Koźlu, Vagarowisko 2011 Dąbrowa Górnicza, zakwalifikowanie się do Koncertu Eliminacyjnego Przeglądu Muzycznego Wielkiej Wyspy we Wrocławiu 2011, I miejsce na Jura Rock Festiwal 2011, przed nami finał Miasta Rocka w Babimoście i półfinał Ligii Rocka 2011/2012. Wokalistka zespołu ma na swoim koncie prywatny sukces - w 2001 roku Marta dostała się do drugiego etapu eliminacji do Krajowego Festiwalu Piosenki Polskiej w Opolu

    Link do strony zespołu:
    http://www.myspace.com/ossaband
     
  11. marolweb

    marolweb
    New Member
    Użytkownik

    Dołączył:
    26 Marzec 2009
    Wiadomości:
    1
    W giełdzie:
    0
    Zespół Sielska powstał w 2010 roku w Bydgoszczy. Do tej pory zdobył III miejsce w Ogólnopolskim Festiwalu Artystycznym "Młode Talenty 2011". Został również wyróżniony na XX Konfrontacjach Amatorskiej Twórczości Artystycznej Regionu "KATAR 2011" w Toruniu. Zespół miał przyjemność grania na tej samej scenie m.in. z The Toasters, Maleo Reggae Rockers, Strachy Na Lachy, Farben Lehre, Konopians, Pajujo, PaRasSol, EastWest Rockers, Majestic, Video, Kumka Olik, Czaqu.

    SielSKA wykonuje energiczną, pozytywną mieszankę reggae i ska, przełamując schematy polskiej muzyki rozrywkowej. Ich występ przed 3,5 tys. publicznością w Hali Sportowo-Widowiskowej Łuczniczka (w Bydgoszczy) podczas Połowinek był dowodem na to, że zespół cieszy się ogromnym zainteresowaniem.

    W styczniu 2011 roku nagrali demo. Duży wkład w jego powstanie mieli Mirek (Mynio) Ortyński i Piotr (Lolek) Sołoducha z olsztyńskiej kapeli Enej. W tej chwili grupa pracuje nad swoją pierwszą płytą. Czego się można po nich spodziewać? Występu, który rozkręci każdą publiczność oraz wywoła uśmiech na twarzach przybyłych. Obecnie zespół chce dotrzeć do szerszego grona odbiorców, starając się grać jak najwięcej poza rodzinnym miastem. Koncerty zespołu SielSKA to wspaniałe widowiska pełne pozytywnej energii. Ich występy to dla publiczności gwarancja dobrej zabawy, zarówno w czasie imprez plenerowych, jak i koncertów klubowych.



    http://zespolsielska.pl/
    http://www.facebook.com/zespolsielska
    http://www.youtube.com/zespolsielska
    http://www.myspace.com/zespolsielska
    http://last.fm/music/SielSKA

    POLECAM!
     
  12. jerry000

    jerry000
    Member
    Użytkownik

    Dołączył:
    27 Sierpień 2009
    Wiadomości:
    33
    W giełdzie:
    4
  13. fizzynhead

    fizzynhead
    New Member
    Użytkownik

    Dołączył:
    4 Grudzień 2011
    Wiadomości:
    3
    W giełdzie:
    0
  14. olofigolo

    olofigolo
    New Member
    Użytkownik

    Dołączył:
    16 Kwiecień 2007
    Wiadomości:
    1
    W giełdzie:
    0
    Siema ! Chciałem pochwalić się/ przedstawić Wam twórczość mojej kapelki. Nazywamy się Menthrass, jesteśmy z okolic Dąbrowy Górniczej/ Sosnowca i gramy thrash, starając się wplątywać w tę muzykę elementy groove : ) Wiemy, że nie jesteśmy wirtuozami, ale gra sprawia nam ogromną przyjemność (i na probach i na koncertach), toteż chcemy podzielić się naszymi dotychczasowymi nagraniami z innymi. Jakość może i nie jest wybitna (mikrofon pojemnościowy), ale lepszej jakości wałki planujemy nagrać za ok 2-3 miesiące. Miłego słuchania !

    http://www.myspace.com/menthrass
     
  15. zwierzak.

    zwierzak.
    New Member
    Użytkownik

    Dołączył:
    18 Styczeń 2012
    Wiadomości:
    1
    W giełdzie:
    0
    hej
    a ja ostatnio odkrylem mega kapele z wrocka. nazywaja sie LODY, graja calkiem swieza elektronike, zagrali juz pare grubych imprez typu heineken, czy tauron, a w sobote maja koncert w formie we wrocku. tu jest profil na fejsie - http://www.facebook.com/LODYMUSIC, a tu nowy klip:
    pozdro


    [YOUTUBE][/YOUTUBE]
     
  16. Kuba3

    Kuba3
    New Member
    Użytkownik

    Dołączył:
    10 Czerwiec 2007
    Wiadomości:
    1
    W giełdzie:
    0
    Internacjonalnie Mixtape" jest to projekt, który powstał z inicjatywy warszawskiej ekipy OCB oraz zaprzyjaźnionych z nimi osób. Materiał w całości nagrany w NW Studio na bitach Manifesta. Jest to nowe, dojrzalsze oblicze grupy, która na koncie posiada już materiał OCB „Okazjonalnie", wydany własnym sumptem przez GrubboPL w 2011.




    W nagraniach AdE, Tonego, Manifesta oraz Kapona (Max Pro) wsparli m. in.: DJ TUNIZIANO, DJ SIM, B.R.O., CBR, THEODOR, BEER BEER, DE GOLDFINGER, FRENCHY, DANNY, CHRIS (NW), DEEP SCARLETT oraz HONES (ODDECH MIASTA). Na płycie znajdziecie zarówno bujające hity jak i spokojne, refleksyjne kawałki utrzymane w klimatach południowych stanów zjednoczonych ale i rodzime brzmienia. Materiał wyjdzie w 2 postaciach. Pierwsza -- fizyczną oraz internetową, podzielona na 2CD z dodatkowymi utworami. Premiera datowana jest na początek lutego
    LINK na fb: http://www.facebook.com/opijamycalybar
    LINK do płyty: http://www.sendspace.com/file/f1g22b
    i LINK do jednego z kawałków:
    :)
     
  17. Lovesick

    Lovesick
    New Member
    Użytkownik

    Dołączył:
    27 Styczeń 2012
    Wiadomości:
    5
    W giełdzie:
    0
  18. bomboclaat

    bomboclaat
    New Member
    Użytkownik

    Dołączył:
    29 Lipiec 2011
    Wiadomości:
    1
    W giełdzie:
    0
    Witam, przedstawiam kapelę, w której sam gram.
    nie będę opisywał tutaj całej historii i osiągnięć zespołu, wszystko jest na stronkach,
    w styczniu wyszła debiutancka płyta spod skrzydeł wytwórni Lion Stage,
    Mieszanka Rocka, Ska z elementami Rock i Dub

    Obecnie jesteśmy nominowani w telewizji polskiej do nagrody Formaty Kultury 2012.
    Prócz tego startujemy w konkursie owsiaka na folkową scenę woodstok
    http://owsiaknet.pl/video/34897909 zapraszam do likowania, jak komuś się spodobało :]

    Prócz tego zapraszam na nasze profile i strony:
    http://www.facebook.com/bongostan
    http://www.myspace.com/bongostan
    http://bongostan.pl/

    Pozdro :]
     
  19. pietrekPce

    pietrekPce
    New Member
    Użytkownik

    Dołączył:
    7 Czerwiec 2010
    Wiadomości:
    6
    W giełdzie:
    0
    Familia H-P jest jednym z moich ulubionych lokalnych zespołów hip-hopowych. Wyróżniają ich zawsze "tłuste" bity, współpraca z najlepszymi producentami (m. in. DJ Cube, OSTR, BobAir) i raperami ze Stanów. Oczywiście do tego dochodzą niebanalne, głęboko refleksyjne teksty.
    Tworzą od 1994 roku. Niestety nigdy nie mogli pochwalić się dużą sprzedażą płyt, ilością odbiorców, jednak ich koncerty dają dużo pozytywnej energii. Są jednymi z wielu niedocenionych zespołów starszego pokolenia, którzy pokornie stoją obok głównego nurtu, zgodnie z własnymi przekonaniami i zasadami.

    Dziś premiera albumu F-HP "Misja".




    Promomix - przekrój całego materiału zawiera fragmenty wszystkich szesnastu kawałków umieszczonych na płycie:
     
  20. sexy13

    sexy13
    Member
    Użytkownik

    Dołączył:
    29 Sierpień 2006
    Wiadomości:
    52
    W giełdzie:
    0
    Witam serdecznie, i ja postaram się Wam coś przedstawić, grupa ciekawych młodych chłopków (17 lat) która już od pewnego czasu działa jako "desant squad" - ich pierwotny gatunek to rap, ich płytę oraz wszelkie informacje o koncertach znajdziecie pod tym linkiem ;)


    http://www.facebook.com/desantsquad
     
  21. Sentence

    Sentence
    New Member
    Użytkownik

    Dołączył:
    7 Lipiec 2010
    Wiadomości:
    2
    W giełdzie:
    0
    Gatunek Muzyczny: Hip-Hop Rap
    Nazwa Wykonawcy: Diho RaZ
    Krótkie Bio: Warszawski Raper, reprezentant zespołów jak: Osiedle Twórców, Dziki Wschód
    czy Dark Side Of Bushwick. Muzyką zajmuje się od 2000r.
    Dyskografia:
    Diho RaZ "Muszę Oddychać" 2004r. "Diho Raz 2010" , Diho RaZ "Do Odcięcia" 2012r.
    Osiedle Twórców 1-9 , "Dark Side Of Bushwick Mixtape 2006r."

    Video z youtube: Diho RaZ f. Kacezet- Muzyka cz.4
     

REGULAMIN FORUM REGULAMIN DZIAŁU KRYTYKA I RECENZJE REGULAMIN PODFORUM MUZYKA, KONCERTY, TEATR

Poleć tę stronę